Miljardstämning mot Spotify

Spotify är i blåsväder i USA och bolaget stäms för obetalda royalties.

Det är advokatfirman Michelin & Robinson som har lämnat in en grupptalan och söker minst 150 miljoner dollar, motsvarande 1,3 miljarder kronor, i skadestånd.

Det rapporterar nyhetssajten Breakit med hänvisning till branschsajten Billboard.

Bakom grupptalan står artisten David Lowery som anser att Spotify medvetet och lagligt återgett och distribuerat upphovsrättsskyddat material utan att ha erhållit licenser. Stämningen lämnades in till en distriktsdomstol i Kalifornien den 28 december.

David Lowery är sångare/låtskrivare och gitarrist i banden Camper Van Beethoven och Cracker.

Enligt källor till Billboard ska Spotify ha skapat en reservfond på mellan 17 och 25 miljoner dollar för att betala royalties i fall där man inte gjort så tidigare.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG