PWC får betala rekordböter

För andra gången på kort tid får PWC betala rekordböter för en misskött revision.
PWC får betala rekordböter - pwc-affarsvarlden-700_binary_6865254.png

Den brittiska motsvarigheten till Revisorsinspektionen, The Financial Reporting Council, meddelade på onsdagen att PWC får böta 5,1 miljoner pund, motsvarande 53 miljoner kronor, för att ha misskött sin revision av branschkollegan RSM Tenon Group under 2011. Det är den största bötessumman som myndigheten har dömt ut. Det skriver Bloomberg.

“Vi beklagar att vissa delar av den revision vi utförde 2011 inte nådde upp till en professionell standard”, säger en representant för PWC i ett mejl.

Boten kommer bara tre månader efter att PWC fått böta 5 miljoner pund för sin revision av Connaught, vilket då var en rekordbot.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.