Tesco riskerar miljardböter

Brittiska dagligvaruhandlaren Tesco kan komma att bötfällas med så mycket som 500 miljoner pund, drygt sex miljarder kronor, efter att allvarliga fel upptäckts i bolagets redovisning. Den bedömningen gör analytikern Mike Dennis på Cantor Fitzgerald, skriver The Guardian.

Den brittiska tillsynsmyndigheten Serious Fraud Office kan under veckan komma att presentera sin utredning kopplad till ett hål i bokföringen som omfattar 326 miljoner pund, motsvarande fyra miljarder kronor.

Totalt fyra chefer fick gå i samband med att felaktigheterna uppdagades hösten 2014 och enligt Dennis finns det skäl att tro att omfattningen är vidare än vad som tidigare klargjorts. Felaktigheterna kopplade till bolagets leverantörer lär under ett antal år ha fått bolagets nyckeltal att framstå som bättre än vad som egentligen varit fallet.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets