Analytiker: Mobiljättarna ska ner

MKM Partners har analyserat tillverkarna av smarta telefoner och ser en klar nedsida i två stora telekombolag, skriver Barrons.

MKM:s analytiker Michael Genovese sätter sälj på både Nokia och Blackberry med riktkurser på 10 respektive 3 dollar per aktie. Blackberry stängde på 14,85 dollar och Nokia på 3,37 dollar på tisdagen.

Enligt MKM Partners kämpar de två telekombolagen med att återskapa förtroendet på den amerikanska marknaden för smarta mobiltelefoner.

MKM:s nya undersökning visar att mer än varannan amerikan äger en smart mobil och mer än var tredje planerar att köpa en ny det närmaste året.

Av de som äger en smart mobil har 33 procent en Apple, 28,3 procent en Samsung, 9,9 procen en LG, 9,3 procent en HTC, 9,3 procent en Motorola, 3,4 procent en Blackberry och 1,6 procent en Nokia .

När det gäller det planerade köpet av en ny smart telefon vet närmare hälften inte vilket märke de tänkt välja. Av de som vet har de flesta valt en Apple tätt följd av Samsung. Drygt 4 procent av de som uppgav ett speciellt märke valde Blackberry och endast 0,7 procent en Nokia.

När det gäller vetskapen om mjukvaruplattformen Blackberry 10 kände knappt var femte person till den. På frågan: ”Är du intresserad av, eller alls nyfiken på Blackberry” svarade 68 procent nej.

Kännedomen om Windows 8 var något högre. Cirka 40 procent av de tillfrågade kände till denna. På frågan angående intresse/nyfikenhet på Windows-telefonerna var 63,9 inte intresserade.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.