Billig sencyklisk konsult

Semcon har lagt ett mellanår bakom sig. Vissa frågetecken finns kring tillväxten, men lönsamheten bör kunna lyfta något, liksom aktien.

KÖP Teknikkonsulten Semcon hade ett mellanår i fjol. Trots en stark industrikonjunktur lär omsättning och resultat för helåret 2017 hamna på samma nivå som under 2016. Milstolpen under 2017 blev avyttringen av den olönsamma verksamheten i Tyskland.

Kvarvarande Semcon organiserades om genom att lägga samman verksamheterna i Brasilien, Indien och Storbritannien med den nordiska konsultdelen i affärsområdet Engineering Services som nu totalt utgör 74 procent av omsättningen. Resterande omsättning hämtas hem i det mer lönsamma affärsområdet Product Information, med typiskt sett rörelsemarginaler på minst 10 procent. Under årets nio första månader var den organiska tillväxten noll procent, vilket är svagt givet den starka konjunkturen. Den något lägre rörelsemarginalen 4,5 procent förklaras dock helt av att fjolåret hade en arbetsdag mindre jämfört med föregående år.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Invesco
Annons från Trapets