Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Börsveckans aktietips v. 41

2010-10-11 08:21

Börsveckan rekommenderar köp för tre aktier i veckans utgåva, Betsson, Hedson och norska Schibsted, och sälj för en, Unibet. Rådet avvakta ges till Firefly, Insplanet, Metro, Partnertech, Semcon, Topotarget och Tradedoubler.

Det är sannolikt slut på tillväxtsagan för Unibet och Betsson. Betsson värderas något högre än Unibet och Börsveckan tycker att detta gap kunde vara större eftersom Betsson har betydligt bättre geografisk mix än konkurrenten och då Betssons vd Pontus Lindwall har högt förtroende. Det som talar emot Betsson är att bolaget är svagare inom sportvadslagning just nu men detta är något man skulle kunna ändra på relativt snabbt. Sannolikt kommer Betsson att kunna ge höga utdelningar de närmaste åren och Börsveckan ser minst 7-8 kronor i vår.

Unibet får kämpa hårt för sin framtid på vissa marknader, där regleringen stramas åt. Frågan Börsveckan ställer sig är om Petter Nylander lämnade ett sjunkande skepp. En av de marknader där Unibet har drabbats av ändrade regler är Frankrike. Unibet har ansökt om en fransk licens för poker och hästkapplöpning under hösten men Börsvecken räknar inte med detta förrän papper är påskrivna. Unibet kan visserligen klara sig ganska bra på en reglerad europeisk spelmarknad på grund av sin starka position inom sportvadslagning samt lägre beroende av kasinointäkter jämfört med vissa konkurrenter.

Värderingen av Unibet, p/e 9 på förväntad vinst 2011, är ganska låg och det är motiverat, enligt Börsveckan som även menar att de stora legala riskerna är en säljsignal.

Läs DIs rekommendation av Unibet här!
Läs Handelsbanken Capital Markets rekommendation av Unibet här!

Hedson gynnas av återhämtningen i fordonsindustrin. Aktien handlas till en rabatt vilket är motiverat med tanke på bolagets blandade historik. Nuvarande värdering ger dock god potential och uppsidan ser attraktiv ut, enligt Börsveckan som upprepar rekommendationen köp.

Vad gäller de aktier som får rekommendationen avvakta i den senaste utgåvan anser Börsveckan sammanfattningsvis att det råder stor osäkerhet kring vinstutsikterna för Firefly och att det är svårt att värdera Insplanet.

Förhoppningarna på Metro har skruvats upp igen men når bolaget hygglig lönsamhet utöver Stockholmseditionen? Partnertech når inte hela vägan fram till en köprekommendation och Semcon verkar inte har vänt trots att fordonsindustrin har. Topotarget är spännande men med hög risk och Tradedoublers aktie står still medan vinstprognoserna dyker.

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom