Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 0770-457 102

Dagligvaror gick starkt på Wall Street

2017-11-13 06:58
Foto: David Bebber/IBL

USA-börserna stängde nära oförändrat på fredagen, efter att under större delen av dagen ha handlats på minus då marknaden fortsatte att fokusera på en eventuellt kommande amerikansk skattereform.

Republikanerna i senaten presenterade på torsdagen ett skatteförslag som på flera punkter skiljer sig från förslaget från partikamraterna i representanthuset, framför allt i det att sänkningen av bolagsskatten, till 20 procent, skjuts upp till 2019 i senatsförslaget. Uppgifter om detta cirkulerade redan tidigare i veckan, men det slutliga beskedet satte ändå förnyad nedåtpress på marknaderna och tyngde dollarn.

Vid stängning hade Dow Jones industriindex halkat ned 0,2 procent till 23.422 medan det bredare S&P 500 backade 0,1 procent till 2.582. Nasdaqs kompositindex stängde oförändrat på 6.751.

Sett till sektorerna i S&P 500 gick dagligvaror och sällanköpsvaror framåt, men även telekom och industri lyckades till slut kravla sig upp på plus. Svagast för dagen var energi och hälsovård, men finans fanns också på förlorarsidan.

Bland övriga aktier steg Walt Disney 2,1 procent efter att ha backat på torsdag kväll i spåren av en delårsrapport där såväl resultat som försäljning var lite under förväntan. En bidragande faktor till vändningen för aktien var vd:s uttalande om att Disney är på gång med bland annat ytterligare en Star Wars-trilogi, enligt Bloomberg News.

Grafikkorttillverkaren Nvidia, som gått starkt en längre tid, fortsatte efter sin delårsrapport resan uppåt och stärktes 5,3 procent.

Varuhuskedjan Nordstrom pressades däremot av lägre prognos och sämre jämförbar försäljning än väntat, men efter att länge ha noterats på minus var aktien till slut oförändrad. På torsdagskvällen steg flera andra varuhusaktier rejält, bland andra Macy's som var upp 11 procent. På fredagen fortsatte Macy's upp med ytterligare 2,5 procent.

En annan aktie som fortsatte i trendens riktning var strömningsbolaget Roku, som efter att ha stigit hela 55 procent på torsdagen fortsatte upp ytterligare 14 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom