Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

DI: Köp läkemedelsbolaget

2011-04-18 06:34

Den stora potentialen ligger dock i forskningsportföljen, skriver Dagens Industri och rekommendationen köp.

Medivir har lyckats ta ett preparat hela vägen till marknaden och redan där är bolaget unikt bland andra forskningsbolag. Den stora potentialen ligger dock i forskningsportföljen, menar Dagens Industri som analyser Medivir i måndagens tidning.

DI kommer fram till att bolaget är värt 5.650 miljoner kronor, eller 198 kronor per aktie. Gapet till rådande aktiekurs på 140 kronor är för stort för att ignorera och tidningens slutsats blir att aktien är köpvärd.

Lejonparten i bolagets beräknade värde ligger i projektet TMC-435 mot Hepatit C, gulsot. Över 170 miljoner människor är smittade världen över och dagens behandlingar är ineffektiva med svåra biverkningar. Värdet på denna marknad kan inom ett par år väntas fördubblas från dagens 30 miljarder kronor.

Nu är inte Medivir ensamma på banan, i själva verket ser bolaget ut att bli den tredje aktören som når marknaden om liggande tidsplan för lansering 2013 håller.

Fördelen för Medivir ligger dock i ett starkt partnerskap med Tibotech/Johnson & Johnson och studieresultat som övertygat hittills.

DI:s antagande är att TMC-435 når en försäljningstopp på 15 miljarder kronor och med bedömd royaltynivå på 10 procent kan ett riskjusterat nuvärde på 4,5 miljarder kronor räknas fram. Till det kommer värdet på övriga projekt, totalt nio stycken, samt en kassa på 650 miljoner kronor.

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom