Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 0770-457 102

Köp kursraketen

2010-03-24 07:07

Ett verkstadsföretag som sparat sig i form och ett klädföretag med alltför stor misstroenderabatt. De hör till köptipsen i veckans nummer av Affärsvärlden.

Haldex strategi att sälja system snarare än komponenter är helt rätt. Dessutom har bolaget, under vd Joakim Olsson, minskat kostnaderna på ett bra – och alldeles nödvändigt – sätt. Det gör att bolaget är väl positionerat när ekonomin tar fart. Aktien är köpvärd, enligt veckans nummer av Affärsvärlden.

Ytterligare ett köptips är New Wave. Trots att aktien rusat på börsen (500 procent) är förväntningarna på den framtida vinsttillväxten fortfarande lågt ställda. Även med konservativa prognoser för i år och nästa år värderas aktien till klart attraktiva nivåer. Vi har siktet inställt på 45 kronor till nyår. Om Torsten Jansson kan motbevisa olyckskorparna och få bolaget tillbaka på högtillväxtspåret kan aktien bli en riktigt bra placering på lite sikt.

För kosmetikabolaget Oriflame är caset inte lika klart. Det är visserligen mycket som går kosmetikabolagets väg, säljkåren växer och så även försäljningen samtidigt som en ny fabrik ska byggas i Ryssland. Men aktien är inget fynd, vi sänker rekommendationen till avvakta. 2010 ser ut att bli ett mellanår.

affarsvarlden Administrator

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom