VA: Riskbolag på tok för dyrt

Veckans Affärer ger två köp- och en säljrekommendation i sitt senaste nummer.

För Micronic Mydata ser Veckans Affärer att en ökad tv-försäljning från Fotbolls-EM och OS kan stärka marknaden för displayritare.

Micronic Mydata gynnas också av en starkare dollar och yen då bolaget har 60 procent av sin försäljning utanför Europa.

Man ser också positivt på satsningen inom området LDI, elektronisk kapsling av datachip för avancerade datorer i miniformat. Enligt tidningens prognoser för 2013 handlas aktien kring p/e 10. På något års sikt uppges aktien ha en uppvärderingspotential om 25 procent, men kan stiga mer än så om saker gå bolagets väg. Rekommendationen blir köp.

Veckans Affärer ser positivt på att Duroc renodlat sin verksamhet, genom bland annat försäljningen av verktygstillverkningen i Robertsfors, Duroc Tooling. Tidningen sätter dock fortsatt frågetecken kring bolagets struktur. Det låga börsvärdet och en nettoskuld runt noll anses ändå motivera ett köp i aktien.

Tidningen noterar att Episurf stigit med nästan 500 procent sedan sin börsnotering, detta trots att bolaget bara genomfört prekliniska tester. Tidningen anser att förväntningarna på bolaget stigit med värderingen till en alltför riskfylld nivå, rekommendationen blir sälj.

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience