Börsens lägst värderade kassaflöden

SCREEN Vilka bolag levererar de lägst värderade fria kassaflödena? Affärsvärlden Analys+ har listan.

Efter att ha rankat de lägst värderade börsbolagen sett till ev/ebit baserat på analytikernas vinstprognoser för 2020, rankas börsbolagen nedan efter free cash flow yield (FCF-yield) 2020 (p). Det innebär att bolagets förväntade fria kassaflöde 2020 divideras med börsvärdet. Bolag med ett börsvärde under en miljard kronor har exkluderats.

Återigen är det värt att poängtera att listan bör användas som idégenerator i jakten på intressanta case att titta närmare på.

Väldigt många av bolagen med en låg ev/ebit-multipel dyker inte helt oväntat upp även på denna lista, men det finns ändå flera bolag utanför ev/ebit-rankingen som dyker upp på kassaflödeslistan. Det kan exempelvis handla om bolag som gjort stora förvärv och skriver av på immateriella tillgångar, vilket tynger rörelseresultatet, men inte påverkar kassaflödet.

Kvartetten Intrum, Elanders, Byggmax och Dometic handlas alla med en FCF-yield över 10 procent på analytikernas prognoser för 2020, men har alla en ev/ebit-multipel som håller dem utanför den topplistan.

Andra bolag som förväntas leverera goda kassaflöden, utan för ev/ebit-topplistan, inkluderar Clas Ohlson, Ambea, Gunnebo och Enea. Den sistnämnda ingår i modellportföljen Småbolagsportföljen, inom ramen för Affärsvärlden Analys+.

 

Missa inga uppdateringar från Affärsvärlden Analys+. Följ oss på Twitter: @AFV_analysplus

Har du frågor eller synpunkter rörande tjänsten? Maila oss på: analysplus@affarsvarlden.se

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco