Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Rivstart för Avkastningsportföljen

2019-01-09 11:08

PORTFÖLJUPPDATERING Avkastningsportföljen har inlett det nya börsåret starkt.

Bara drygt fem börsdagar in på det nya börsåret har Avkastningsportföljen redan skapat ett visst försprång mot Stockholmsbörsen. Medan OMXSGI-indexet stigit med 4,6 procent har portföljen stigit med 6,3 procent. Sedan starten 15 december 2017 är försprånget mot index upp i nära 24 procentenheter.

Läkemedelsbolaget Moberg Pharma tillhör vinnarna hittills i år med nära 15 procents kursuppgång utan att vi kunnat skönja några kurspåverkande nyheter.

Köpen av cykliska aktier precis innan julhelgen har också börjat betala sig. Där sticker kullagertillverkaren SKF ut med nära 12 procents avkastning på kort tid, men även polymerkoncernen Trelleborgs dryga 7 procent är inte dåligt. I verkstaden har också sänket Autoliv återhämtat sig på slutet, men positionen ligger alltjämt på minus.

Det återstår nu att se om det här bara är en tillfällig upprekyl i en fallande trend, eller om de cykliska aktierna har funnit en mer bestående botten. Oavsett så är Avkastningsportföljen bekväm med ingångskurserna i ett längre perspektiv. Den fullinvesterade portföljen lämnas oförändrad.

Nedan läget i portföljen på onsdagsförmiddagen strax innan klockan 11:

Missa inga uppdateringar från Affärsvärlden Analys+. Följ oss på Twitter: @AFV_analysplus

Har du frågor eller synpunkter rörande tjänsten? Maila oss på: analysplus@affarsvarlden.se

Johan Högberg

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom