Säljrådet reder upp ny pusselbit

KOMMENTAR Mobilspelfabriken G5 har lyckats omförhandla licensavtalet för sitt i särklass viktigaste spel. Det är positivt för aktien, som börsredaktionen säljrekommenderat.

Den Stockholmsnoterade mobilspelutvecklaren G5 Entertainment kom med en viktig liten notisnyhet i fredagens flöde: licensavtalet för det i särklass största spelet Hidden City förlängs till och med åtminstone februari 2024.

Rättstvisten kring G5:s näst största spel Secret Society avslutades nyligen genom att G5 köpte ut spelet av licenspartnern. Risken för en liknande tvist med Hidden City-partnern AB Games (Happy Star Games), ett Cypern-bolag med Ukraina-baserad personal enligt det lilla Affärsvärlden kunnat reda ut tidigare, ser nu ut att i alla fall ha skjutits långt framåt i tiden.

Exakt hur stor andel av G5:s intäkter eller vinst som licensspelet Hidden City svarar för går inte att utläsa ur bolagets räkenskaper. Beskedet från bolaget har varit att det är den enskilt största drivaren av senare års tillväxtexplosion. I de senaste rapporterna har det hetat att egenutvecklade spel växer snabbare än licensierade (inget sagt om basnivåer för tillväxten eller lönsamheten).

G5-aktien är upp drygt 5 procent i fredagshandeln och har nu återhämtat ungefär hälften av tappet på bokslutets vinstbesvikelse häromveckan.

Börsredaktionen satte tidigt i höstas säljstämpel på G5-aktien ur ett ettårsperspektiv. Rådet baserades på en hög värdering av vinster vars långsiktiga hållbarhet går att ifrågasätta.

Även om vår grundskepsis kring vinstkvalitén kvarstår så har G5 i dag tagit bort osäkerhet kring dess fram tills nu känsligaste avtalsförhållande.

 

Missa inga uppdateringar från Affärsvärlden Analys+. Följ oss på Twitter: @AFV_analysplus

Har du frågor eller synpunkter rörande tjänsten? Maila oss på: analysplus@affarsvarlden.se

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets