ABB lanserar ’världens snabbaste’ billaddare

ABB lanserar Terra 360 som man menar är världens snabbaste billaddare.
ABB
Emma-Sofia Olsson/SvD/TT
Laddaren har en maximal uteffekt på 360 kW vilket gör att en bil kan laddas på maximalt 15 minuter. Det räcker med mindre än tre minuter laddning för att ett fordon ska få 10 mils räckvidd. Terra 360 möjliggör också laddning av upp till fyra fordon åt gången, skriver ABB i ett pressmeddelande.

”Förutom att betjäna privata elbilsförare vid bensinmackar, butiker och centrumanläggningar kan Terra 360-laddarna också monteras på företagsanläggningar för att ladda firmabilar, skåpbilar och lastbilar. Detta ger ägarna flexibilitet att ladda upp till fyra fordon under natten eller ge dem en snabb påfyllning under dagen. Eftersom Terra 360 inte tar mycket plats kan laddarna installeras på små depåer eller på parkeringsplatser där marken är dyr”, skriver ABB.

Laddaren kommer att finnas tillgänglig i Europa från slutet av 2021, och i USA, Latinamerika och Asien och Stillahavsområdet under 2022.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.