ABG: Rätt läge gå in i verkstadsbolaget

Det är nu rätt läge att gå in i Sandvik-aktien inför ett händelserikt 2020, anser analysfirman ABG Sundal Collier som bland annat menar att aktien har drabbats orimligt hårt av coronavirusoron på sistone.
Sandvik, verkstadssektorn

Det framgår av den analys där ABG höjer rekommendationen till köp, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om tidigare under tisdagen.

”Sandvik-aktien har sjunkit med 18 procent sedan mitten av februari och gått svagare än sektorn trots en solid bokslutsrapport. Korrektionen beror uppenbarligen på oro kring coronavirusets effekter i Kina och på andra håll. Sandvik har dock lägre andel av sin försäljning i Kina än genomsnittet i sektorn”, skriver ABG Sundal Collier som pekar på att verkstadsföretaget har en relativt stor andel av sin tillverkning och sina inköp i Norden, en region där störningarna hittills har varit begränsade.

ABG Sundal Collier anser att Sandviks relativa värdering har blivit ännu mer attraktiv, samtidigt som bolagets absoluta värdering inte längre anses som ett hinder.

Den möjliga avknoppningen av affärsområdet Sandvik Materials Technology (SMT) samt tillväxtambitioner från den nya vd:n Stefan Widing kommer att stödja aktien framöver, tror analyshuset. Sandviks gruvrelaterade verksamhet är samtidigt inte tillräckligt hög prissatt, enligt analysen.

ABG sänker dock sin riktkurs från 185 till 180 kronor. Analyshuset har nämligen dragit ned sina försäljnings- och vinstestimat utifrån förväntan om lägre försäljningsvolymer under det första halvåret.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.