ABGSC blir största ägare i crowdfundingbolag

Investmentbanken ABG Sundal Collier köper aktier och blir största ägare i den nordiska "crowdfunding"-plattformen Kameo.

Kameo grundades 2018 av Sebastian Harung och via plattformen kan små och medelstora bolag få så kallad gräsrotsfinansiering.

ABG skriver att investeringen är ett led i bankens strategiska strävan att bredda sitt produktutbud och påminner i pressrelease att banken nyligen förvärvade Introduce, som är en plattform för uppdragsanalys.

”Jag är mycket nöjd med att presentera denna strategiska investering. Jag är övertygad om att intresset för nya investeringar via crowdfunding på plattformar online kommer öka ytterligare framgent”, säger Jonas Ström, tillträdande vd för ABG-koncernen och för närvarande chef för den svenska delen.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.