Academedias aktie dyker efter rapport

Friskolekoncernen Academedia ökade vinsten och omsättningen. Men marknaden ger ändå bolaget tummen ner. Aktien rasar nära fyra procent på börsen.

Vinsten före skatt landade på 204 miljoner kronor under det fjärde kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Det kan jämföras med vinsten på 148 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

Nettoomsättningen uppgick till 3|162 miljoner kronor under perioden, jämfört med 2|993 miljoner kronor under fjärde kvartalet i fjol.

Styrelsen föreslår en utdelning på 1:25 kronor per aktie för räkenskapsåret 2018/2018.

“Sammantaget har både resultat och marginaler för helåret förbättrats i de svenska skolverksamheterna. Vuxenutbildnings-segmentet befinner sig fortfarande i en omställningsperiod och segmentet internationell förskola ser en snabb tillväxt, i synnerhet i Tyskland”, skriver Academedias vd Marcus Strömberg i rapporten.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här