ACQ Bures erbjudande övertecknades betydligt

Spac-bolaget ACQ Bures nyintroduktion på Nasdaq Stockholm mötte ett stort intresse. Erbjudandet övertecknades betydligt och bolaget får 35 000 aktieägare. Det framgår av ett pressmeddelande.
ACQ Bures erbjudande övertecknades betydligt - ACQ Bure
ACQ Bure med investmentbolaget Bure som initiativtagare blir Sveriges första SPAC. ACQ är här förkortning för engelskans acquisition (förvärv). ACQ:s målsättning är att inom 36 månader förvärva ett onoterat bolag.
Teckningskursen var på förhand bestämd till 100 kronor per aktie. Erbjudandet omfattade 34,8 miljoner nyemitterade aktier i ACQ Bure. Bolaget kommer att tillföras en likvid på 3,5 miljarder kronor före avdrag för transaktionskostnader.

ACQ:s största aktieägare efter noteringen är Bure med 20,0%, AMF Pension med 10,9%, Fjärde AP-fonden med 10,0%, AMF Fonder med 8,6%, SEB Fonder med 5,7% och SEB stiftelsen med 4,9%.

ACQ Bure har efter erbjudandet 35,00 miljoner aktier utestående. Handeln med aktier i ACQ på Nasdaq Stockholm inleds i dag den 25 mars med kortnamnet ACQ SPAC.

”Vi är mycket glada över allmänhetens och institutionella investerares stora intresse för ACQ. Det bekräftar attraktiviteten i ACQ:s erbjudande och visar att det finns ett stort förtroende för vår investeringsstrategi och för Bure som sponsor. Vi gläds åt att välkomna cirka 35 000 nya aktieägare i ACQ och ser fram emot att skapa långsiktigt aktieägarvärde tillsammans med andra ägare i ACQ”, kommenterar Patrik Tigerschiöld, styrelseordförande i både ACQ och i investmentbolaget Bure.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.