Actic varslar och drar tillbaka utdelning

Friskvårdskedjan Actic varslar cirka 900 medarbetare i Sverige och drar samtidigt tillbaka förslaget om en utdelning 0:50 kronor per aktie.

Det framgår av ett pressmeddelande.

“Med den situation som Actic nu befinner sig i har vi inget annat val än att anpassa verksamheten och våra kostnader för att begränsa de negativa effekterna och säkra bolagets fortsatta verksamhet”, säger bolagets vd Anders Carlbark.

Bolaget har sedan tidigare stängt samtliga anläggningar i Norge och Tyskland.

“För att möta situationen och förbereda oss på att en nedstängning sannolikt även sker i Sverige varslar bolaget nu personal på både anläggningar samt stödfunktioner”, skriver bolaget.

Actic skriver vidare att det välkomnar Riksbankens och Finansinspektionens beslut som tagits för att upprätthålla kreditförsörjningen till svenska företag och bolaget har inlett en dialog med bolagets bank i syfte att säkra bolagets finansiering.

Bolaget bedömer att det kommer att bryta mot vissa av de villkor som finns i bankavtalet gällande skuldsättningsnivå och konstaterar att det måste ha ett undantag, så kallad “waiver”, för detta.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här