Active Biotech faller 64 procent i börsöppningen

Active Biotech backar 64 procent i börsöppningen efter att  negativa fas III-data presenterats med läkemedelskandidaten tasquinimod på morgonen.

Redeye-analytikern Klas Palin spådde inför börsöppningen en rejäl nedgång i aktien då resultatet var ”tack och hej” för projektet.

Kvar i Active Biotech finns läkemedelskandidaten laquinimod, som utvecklas tillsammans med partnern Teva mot bland annat multipel skleros. Det finns fortsatt visst värde i det projektet, säger Klas Palin och där ligger fokus mycket på om Teva köper upp Active Biotech eller inte.

”Dagens besked tror jag framförallt ökar ägarnas vilja att sälja bolaget”, säger han.

”Men helst vill man ju sälja efter fas III-data och inte innan”, fortsatte han.

De tidiga, prekliniska projekt som finns i Active Biotech är inte mycket att hoppas på inom 3-5 år, uppger han vidare.

”De kanske försöker hitta en partner där, men det får vi se”.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.