Addtech faller efter utebliven dataintrångsuppdatering

Teknikhandelskoncernen Addtech föll i torsdagsförmiddagens handel på Stockholmsbörsen.

Något officiellt budskap som kan förklara nedgången har Addtech inte släppt sedan den 31 oktober, då en uppdatering om det dataintrång som drabbat koncernen föregående dag offentliggjordes. Sedan dataintrånget blev offentligt har aktien fallit drygt 15 procent.

Bland analytiker sägs det ha funnits förhoppningar om att bolaget skulle ge någon form av uppdatering med ett positivt budskap om en lösning på dataintrånget inför dagens presentationer hos mäklarfirmor, enligt Nyhetsbyrån Direkts källor.

“Vi har haft en investerarpresentation i dag, men har inte sagt något nytt. När vi har signifikant ny information kommer vi att kommunicera det externt till alla samtidigt”, säger vd Niklas Stenberg till Direkt.

Hur går det med åtgärdsprogrammet?

“Vi arbetar enligt plan och gör framsteg för varje dag. Tills vidare jobbar bolagen på i decentraliserad anda”, säger Niklas Stenberg.

Tidigare har ni uppgivit att omkring 80 av era 130 bolag drabbats, motsvarande drygt hälften av försäljningen. Hur har den siffran ändrats?

“Det är en komplicerad process och situationen förbättras dag för dag. Jag kan inte ge dig någon exakt siffra.”

När kan det bli aktuellt med en bedömning av de ekonomiska konsekvenserna?

“Det har jag ingen tydlig uppfattning om i dagsläget. Intrånget är polisanmält och vi följer de instruktioner vi får, men arbetet går framåt”, säger Addtechs vd.

Aktien handlades strax före klockan 15 till 252 kronor, en nedgång med 4,7 procent för dagen. Som mest var aktien ned drygt 8 procent.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här