Affärvärlden: Vänta med Concordia Maritime

Stenakontrollerade rederiet är ett av börsens ständiga substanscase. Men vid en närmare analys ser aktien inte särskilt billig ut.

Sedan Affärsvärlden köp-rekommenderade det svenska produkttankerrederiet Concordia Maritime i nr 10/2013 har aktien stigit från knappt 11 till närmare 16 kronor.

Jämfört med Stockholmsbörsens småbolagsindex är utvecklingen inte särskilt imponerande. Men i skenet av att rederisektorns aggregerade börsvärde under samma period nästan halverats, blir prestationen desto starkare.

Utsikterna för nästa år är däremot svaga, vilket får aktien att se sval ut i vårt ettårsperspektiv, sett till lönsamhet.

”Concordia kommer att rida ut stormen bättre än konkurrenterna, men bättre ingångslägen lär ges framöver”, skriver Affärsvärlden och rekommenderar vänta.

 

Det här är en kortversion av analysen  Stormen är inte överStenakontrollerade rederiet Concordia Maritime är ett av börsens ständiga substanscase. Men vid en närmare analys ser aktien inte särskilt billig ut..

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets