Airbnbs bokningar återigen på samma nivå som i mars

Hemuthyraren Airbnbs bokningar är återigen uppe på de nivåer som sågs innan pandemin i mars.
Airbnbs bokningar återigen på samma nivå som i mars - Tiny-House-am-Hainer-See-01_Photo-rights_Mathias-Kuper
Foto: SOEREN WURCH

Hemuthyraren Airbnb kom den 8 juli att att bokföra över en miljon övernattningar världen över. Det var första gången miljonen överskreds sedan coronapandemin slog till i mars, skriver bolaget på hemsidan.

Hälften av övernattningarna gjordes för platser inte längre än 300 amerikanska mil (480 kilometer) bort från gästens hem. Det antyder att resenärerna inte varit villiga att resa alltför långt bort.

Bokningarna visar också att gästerna föredragit landsbygden där risken för smitta är mindre. Två tredjedelar av bokningarna gjordes utanför städer.

Airbnbs senaste siffror kommer efter att vd Brian Chesky tidigare sagt att årets intäkter skulle motsvara hälften av de från 2019.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco