Aktiechef: Stockholmsbörsen stiger 2022 – Volvo en briljant aktie

Stockholmsbörsen kommer att lyfta vidare mot nya höjder under 2022, tror Swedbanks aktiechef Fredrik Warg. Han lyfter fram flera intressanta aktier för nästa år och kallar AB Volvo för ett briljant alternativ.
Stockholmsbörsen
Swedbanks Fredrik Warg gillar H&M, SKF och Volvo och tror att Stockholmsbörsen stiger vidare under nästa år.

Stockholmsbörsen stiger med 10-15% under 2022, tror Fredrik Warg, chef för aktiehandel på Swedbank.

”Det är alldeles för tidigt för att vara defensiv”, säger han i en uppdatering på Aktiellts hemsida.

Under 2022 blir inflationen och räntorna det viktigaste att hålla koll, enligt Warg.

SER FLERA CASE PÅ STOCKHOLMSBÖRSEN

Om konjunkturen fortsätter vara stark är AB Volvo och SKF ”briljanta alternativ” på Stockholmsbörsen, enligt aktiechefen. Två andra aktier som han tror på under 2022 är Ericsson och H&M.

Att Swedbank är positiva till börsen är ingen nyhet för Affärsvärldens läsare. I november sa storbankens aktiestrateg Robert Oldstrand att han trodde på en stark avslutning under 2021:

Strateg: Börsen ska upp – här är bolagen där det kan komma bud

”Egentligen är alla grundförutsättningar för att gilla aktier intakt. TINA är i allra högsta grad levande – det är svårt att hitta andra alternativ än aktier”, sa Robert Oldstrand till Afv då.

I en färsk intervju med DI lyfter Oldstrand på onsdagen fram Volvo som en aktie som han ser potential i. Han delar alltså kollegan Fredrik Wargs positiva syn på lastbilsjätten.

AKTIER FÖR BYRÅLÅDAN

Swedbank har också listat ett antal aktier som storbanken anser passar sig för byrålådan. Bolag som nämns är  H&M, Skanska och Investor. Du kan läsa mer om detta genom att trycka här.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.