Alfa Laval drar tillbaka budet på Neles

Alfa Laval har inte fått in tillräckligt med aktier och fullföljer därmed inte budet på finska industribolaget Neles, enligt ett pressmeddelande.
Alfa Laval
Foto: Johan Nilsson/TT

”Vi beklagar att färre än 50 procent av aktieägarna har lämnat in sina aktier. Samtidigt som den industriella logiken och tillväxtsynergierna mellan Neles och Alfa Laval skulle utgöra en betydande möjlighet för båda bolagen, tror vi inte att Neles skulle vara betjänt av att ha två stora aktieägare med motstridiga strategiska agendor på lång sikt. Av den anledningen har Alfa Laval beslutat att dra tillbaka det offentliga uppköpserbjudandet. Vi hoppas nu att Neles kommer att hitta en annan väg för att lyckas på den globala marknaden för industriellt flödeskontroll”, säger Alfa Lavals VD och koncernchef Tom Erixon.

För några veckor sedan sänkte Alfa Laval sänkt villkoret kring acceptansgrad från 66,7 till 50 procent, men man fick bara in knappt 33 procent. Finska Valmet har tidigare motsatt sig budet och under en period ökat sitt ägande i Neles till cirka 30 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets