Alla Affärsvärldens analyser vecka 2

Analyser av: Paradox, CTT Systems, Kindred, Atvexa, John Mattson, Enlabs, 24SevenOffice, Smart Eye samt Afv-portföljen, Insiderkollen och Råduppföljning.

Paradox 

2020 var extraordinärt bra för spelutvecklaren och aktien handlas nära toppnivåer. Men 2021 ser betydligt tuffare ut med klen pipeline och svåra jämförelsetal. Utvecklingen av storsatsningen Bloodlines 2 strular och om den lanseringen floppar riskerar det bli blodbad i aktien.

CTT Systems

2020 var ett turbulent år för flygplansunderleverantören CTT. Bolaget har påverkats negativt av det minskade flygandet till följd av covid-19. Å andra sidan lockar CTT med en stark marknadsposition i kombination med långsiktiga tillväxtmöjligheter.

Kindred

Aktien når åter över 100-lappen efter en positiv vinstvarning om en rekordstark avslutning på 2020. Det finns engångseffekter i spel men det ändrar inte att mycket talar för bolaget framöver.

Atvexa

Tillväxtmöjligheterna för skolkoncernen och serieförvärvaren Atvexa är goda. Ägarspridningen av bolagets aktier innan jul var däremot inte något skolboksexempel. Aktien har pressats en hel del. Kanske för mycket?

John Mattson 

Fastighetsbolaget erbjuder stabil avkastning genom sitt bestånd av hyresbostäder. Nu har man breddat sig utanför Lidingö vilket ger viss uppsida i intjäningsförmågan.

Enlabs

Den brittiska speljätten Entain har lagt ett bud på First North-noterade Enlabs värt 40 kr per aktie. För lågt tycker flera ägare. Afv håller med och ser chans till höjning.

24SevenOffice

Mjukvarubolaget 24SevenOffice har både en attraktiv affärsmodell och hög tillväxt. Det har inte gått marknaden förbi. Frågan är om bolaget kan svara upp mot de högt ställda förväntningar som ligger i dagens börskurs.

Smart Eye

Smart Eye har ett framgångsrikt år i ryggen, och även 2021 har inletts i dur. Finns det fortsatt uppsida i teknikbolaget?

Afv-portföljen

Det är bra fart i Afv-portföljen som startat 2021 lite bättre än index. Vi skiftar bolag i skolsektorn.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Ilija Batljan har köpt aktier i SBB. Andra stora affärer har bland annat skett i Akelius, NP3 och Fastator samt MedCap, HMS Networks och Kambi.

Råduppföljning

Köprådet i norska Elkem blev helt okej. Dustin utvecklades desto sämre och pressades initialt en hel del av covid-19. Bland omgångens övriga aktier stack prismärkningsföretaget Pricer ut med en stark uppgång.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: