Alla Affärsvärldens analyser vecka 27

Analyser av: Nobina, 24SevenOffice, Swedencare, Diös, Ectin Research, Godsinlösen, BillerudKorsnäs, Desenio, Footway, Aquaticus Real Estate samt Afv-portföljen, Råduppföljning och Insiderkollen.

Nobina 

Trots att bussresandet halverades i fjol blev Nobina en coronavinnare tack vare en ny oväntad intäktsström. Normaliserat läge i samhället kan kontraintuitivt nog innebära sämre lönsamhet för bussoperatören framöver.

24SevenOffice

24SevenOffice aktie har rasat nära 50% sedan Afvs säljråd i början på 2021. I och med bolagets förtroendekris är förväntningarna idag betydligt lägre ställda. Är det läge att ta hem säljrådet?

Swedencare

I förra veckan lade Swedencare tassarna på det amerikanska CDMO-bolaget Vetio. Det blir husdjurskoncernens största förvärv så här långt och man når en ny viktig marknad. Men räcker det för att försvara den höga värderingen?

Diös

Diös fortsätter utvecklas starkt men är alltjämt ett av de billigaste fastighetsbolagen på börsen.

Ectin Research

Ectin Research utvecklar en läkemedelskandidat mot långt gången urinblåsecancer. Nu ska bolaget noteras för att under året inleda en fas I-studie.

Godsinlösen

Godsinlösen hanterar returer och reklamationer åt e-handelsbolag. Aktien noterades på First North under dagen och handlas runt 6% under teckningskursen. Afv gav ett neutralt råd till aktien.

BillerudKorsnäs

BillerudKorsnäs har inte bara en ny kartongmaskin för 8 miljarder utan även en ny VD. Är den lyxförpackade aktien köpvärd eller har värderingen sprungit ifrån verkligheten?

Desenio

Under torsdagsmorgonen levererade e-handelsbolaget Desenio en rejäl vinstvarning. Orsaken uppges vara en nedgång i näthandeln när samhällena öppnar upp. Om så är fallet lär det finnas fler offer i sektorn – vi rensar portföljen.

Footway

Dagens rapport från e-handlaren inom skor och kläder var inget vidare och visar på en betydligt tuffare skomarknad. Det långsiktiga caset är dock intressant och aktien fortsatt billig.

Aquaticus Real Estate

Nya enfastighetsbolaget Aquaticus gjorde idag entré på Spotlight. Aktien handlas kring teckningskursen.

Afv-portföljen

Skrällar i fotbolls-EM och sommarkyla i hemmafixartrenden är två intressanta observationer för portföljen.

Råduppföljning

Veckans omgång bjuder på två korrekta säljråd i stigande marknad. Köpråden för Mälaråsen och Dustin utvecklades väl medan Mälardalens kurs har stått stilla. De neutrala råden utvecklades i linje med marknaden.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Denna vecka: köpfest i fastighetsbolagen och vinsthemtagning i IT-konsulten.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: