Alla Affärsvärldens analyser vecka 36

Analyser av Assa Abloy, Vestum, Munters, Amhult 2, Mälaråsen, Christian Berner, Projektengagemang, Cary Group, Viva Wine, Kambi, SBB, Garo, Diadrom och Tessin-projekt samt Afv-portföljen, Insiderkollen, Investeraren, Börsgolvet, Råduppföljning och rapportkalender vecka 37.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 36 - Vecka 36

Assa Abloy

Låskoncernen Assa Abloy har uppvisat fin stabilitet över tid både avseende omsättning och marginaler. Aktien värderas nu en bra bit under det historiska snittet.

Vestum

Vad blir Vestum utan sin häftiga förvärvstillväxt? I bästa fall tråkigt men lönsamt. Men risken för något mycket värre finns också.

Munters

Munters har gått upp över 50% sedan vårt köpråd i mars och är en av få verkstadsaktier som står på plus sedan årsskiftet. Finns det verkligen mer att hämta nu?

Amhult 2

Framtida projektvinster har ofta nämnts som argument för att äga Amhult 2. Men Affärsvärldens genomgång visar att bolagets byggkostnader verkar blivit högre än vad bolaget tidigare kommunicerat. Håller fortfarande kalkylen för resterande etapper?

Mälaråsen

Ännu ett enfastighetsbolag säljer sina tillgångar och aktien steg 15% på beskedet. Den handlas dock alltjämt en bit under det bedömda värdet i bolaget.

Christian Berner

I teknikhandlar-konglomeratet Christian Berner pågår just nu en kamp mellan hög efterfrågan och leveransproblem. Frågan är vilken sida som vinner.

Projektengagemang

Projektengagemang är en teknikkonsult med fokus mot byggnader och dess närmiljö. Bolaget har dragits med en dålig lönsamhet och sjunkande omsättning. Frågan är om det äntligen har börjat vända.

Cary Group

Nordic Capital och CVC Fonder lade ett bud på Cary Group uppgående till 65 kronor per aktie strax efter midsommar. Aktien noterades på 70 kronor förra hösten. Nu höjs budet till IPO-kursen.

Viva Wine

Viva är en skicklig operatör på en just nu rätt tuff vinmarknad. Man får betala lite extra för kvaliteten. Det är troligen värt priset.

Kambi

Sportboksleverantören Kambi sätter kassan i spel och förvärvar danska Shape Games för 78,1 miljoner euro. Förvärvet syftar till att stärka Kambis erbjudande för att skräddarsy kundernas spelupplevelse.

SBB

SBB har ingått en avsiktsförklaring om att avyttra fastigheter för 9 miljarder. Prislappen anges vara i nivå med bokfört värde. Marknaden verkar gilla beskedet och handlade upp SBB med nästan 5%.

Garo

Garo-aktien har sjunkit med cirka 40% sedan Affärsvärldens säljråd i slutet av juli. Halvårsrapporten var ingen höjdare med lägre marginaler och försäljning för tillväxthoppet laddboxarna.

Diadrom

Konsultbolaget Diadrom uppvisar höga marginaler och har anställt mycket personal senaste året. Aktien värderas lågt men konjunkturutsikterna är samtidigt suddiga.

Tessin-projekt

En finsk bostadsutvecklare är i färd med att konvertera en råvind i centrala Helsingfors till bostäder. Via låneförmedlaren Tessin kan man nu låna ut pengar till projektet mot en ränta på 9%. Läget i Helsingfors stadskärna är attraktivt men hur är det med de övriga villkoren?

Afv-portföljen

Vi tar in AFRY som tappat över 40% på börsen i år trots att bolaget verkar i flera nischer som kan gå riktigt bra framöver.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Intressanta transaktioner har bland annat skett i Note, Elekta, Surgical Science och mycket mer.

Investeraren

Stefan Roos förvaltar hedgefonden Origo Quest. För Affärsvärlden berättar han om varför han inte hoppas på bud i sina långa positioner, och varför han blankar bolag med produkter i världklass.

Börsgolvet

Börsnoteringar, lyxhotell och ängsliga entreprenörer. Allt är som vanligt i kvarteren kring Stureplan!

Råduppföljning

Många tunga förlorare i veckans omgång. Köprådet i BHG, e-handlaren inom bygg och inredning, blev en plump i protokollet. Även köprådet i Academedia blev fel då skolbolagen pressats av nya politiska utspel under upptakten inför valet.

VIKTIGASTE BOLAGSHÄNDELSERNA VECKA 37

Under veckan rapporterar BuildData Group, ScandiDos, Imsys och My Beat. Clas Ohlson delar ut. Här listar Affärsvärlden alla bolagshändelser vecka 37.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.