Alla Affärsvärldens analyser vecka 43

Analyser av: Resurs, Bactiguard, Offentliga Hus, DanCann Pharma, BoMill, Tele2, TF Bank, Vitec, Nordic Paper, Ework, PatientSky, Klimator samt Afv-portföljen och Råduppföljning.

Resurs

Börs och bostadspriser är på toppnivå – men den nära sammankopplade banksektorn laggar efter. Vankas det köpläge i nischbanken Resurs?

Bactiguard

Medicinteknikbolaget Bactiguard har utvecklats starkt såväl operativt som på börsen det senaste året. I våras förvärvades Vigilenz som sysslar med sårvård. Aktiemarknaden hoppas på fler betydelsefulla licensaffärer.

Offentliga Hus

Fastators samhällsbyggnadsdel knoppas av och noteras som Offentliga Hus. Hög belåning och interna transaktioner inför börsnoteringen gör att vi håller oss från köpknappen. Sista teckningsdag: 201021

DanCann Pharma

Haussen kring cannabis-aktier har försvunnit men branschen fortsätter att utvecklas. Inte minst i Danmark där läkare får skriva ut på recept. Danska DanCann är ett bolag som vill etablera sig såväl som importör, odlare och som utvecklare av nya läkemedel på området. Sista teckningsdag: 201023

BoMill

First North-noteringen av BoMill började dåligt. Trots ett erbjudande som tecknades till 300% så faller aktien under första handelsdagen. Inräknat värdet på teckningsoptionen som ingick i noteringen är nedgången just nu cirka -5%. Finns det slutsatser att dra?

Tele2

Börsens trögväxande teleoperatörer har över tid svårt att matcha index. Men kan man pricka ett inköp i en kurssvacka finns chansen att en investering blir okej. Kanske är den sura kursreaktionen på Tele2:s rapport ett sådant tillfälle?

TF Bank

Nischbanken har tappat lönsamhet i år och inte enbart på grund av covid-19. Men aktien är ned rejält och går nu att räkna hem med ganska försiktiga antaganden.

Vitec

Serieförvärvaren Vitec ångar fram på börsen trots att den organiska tillväxten inte imponerar. Det gör däremot bolagets stabilitet och ledningens förvärvsstrategi.

Nordic Paper

Nordic Paper har en riktigt svag debut på börsen trots att kursen i IPO:n sattes lågt i teckningskursintervallet.

Ework

Konsultmäklaren Ework har överraskat positivt under krisen men utmaningen men kontinuerligt fallande marginaler kvarstår.

PatientSky

Norska mjukvarubolaget PatientSky noterades på Merkur Market idag. Bolaget har hög andel återkommande intäkter och solid tillväxt. Är värderingen tillräckligt hälsosam?

Offentliga Hus

Offentliga Hus har en trevande börsdebut trots att kursen i noteringen sattes lågt i teckningskursintervallet.

Klimator

Det blev en stark börspremiär för mjukvarubolaget Klimator. Sektorkollegans omvända vinstvarning tidigare i veckan bådar gott för fortsatta lönsamhetsförbättringar.

Afv-portföljen

Rapportsäsongen är i full gång. Vi gläds åt bra besked från C-Rad.

Råduppföljning

Köpråden i Getinge, Ferronordic och Ovzon blev helt okej. Det var dessutom rätt att avstå noteringen av gymkedjan Sats. Bland omgångens övriga aktier stack konsultbolagen Prevas och HiQ ut med fina uppgångar.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: