Alla Affärsvärldens analyser vecka 50

Analyser av Mips, Rejlers, VBG Group, Doro, Viva Wine Group, Karnov, Tessin, Kitron, Note och Eurocon samt Afv-portföljen, IPO-kommentarer och Råduppföljning.

Mips

Fyrtionio gånger omsättningen. Så högt värderas varje försäljningskrona i Mips på prognoserna för 2021. Men tillväxten är å andra sidan riktigt stark. Årets tre första månader uppgick den organiska tillväxten till 95%.

Rejlers

Rejlers drabbades hårt i pandemin men har nu återtagit förlorad mark. Det senaste året har bolaget kommit i gång ordentligt med förvärvandet och senast i veckan lade bolaget tassarna på ännu ett företag. Kan det vara köpläge i teknikkonsulten?

VBG Group

Varken insiderägande eller förvärvshistorik imponerar särskilt mycket i VBG. Men man behöver inte räknar med några optimistiska antaganden för att se värde i aktien. Räcker det för ett köpråd?

Doro

Uppdelningen av seniorbolaget Doro är nu klar. Bolagets tidigare verksamhet inom välfärdsteknik Doro Care, numera kallat Careium, har delats ut till ägarna. Hur skall man se på telefonbolagets aktie?

Viva Wine Group 

Det blev en lyckad börsdebut för vinimportören Viva Wine Group som lockade riktigt många nya ägare i sin IPO.

Karnov

Informationsbolaget Karnov ger sig in i Frankrike och Spanien genom tre stora förvärv. Det är en solresa med lockande röd prislapp.

Tessin

Tessin har förmedlat lån värda drygt 3,6 miljarder kr till olika fastighetsprojekt sedan start. Det krävs ytterligare volymtillväxt för att nå lönsamhet. Det senaste draget från ledningen är att bredda erbjudandet till att bolaget även ska äga fastigheter. Faller den nya satsningen investerare på läppen?

Kitron

Norska kontraktstillverkaren Kitron värderas till rabatt mot både Note och Nolato. Nyligen skruvade bolaget ned sin prognoser för 2021 på grund av nedstängningar i Kina. Efterfrågan hos kunderna är däremot god och vinsttillväxten under 2022 ser ut att bli stark.

Note

Kontraktstillverkaren Note har under veckan både presenterat preliminära siffror för det fjärde kvartalet och skruvat upp bolagets finansiella mål. Utsikterna för kommande kvartal ser ljusa ut och 2022 ser ut att bli ännu ett starkt år för Note.

Eurocon

Norrland lockar till sig allt större investeringar. Den lilla teknikkonsulten Eurocon ser ut att kunna gynnas av trenden.

Afv-portföljen

Embracers storförvärv fick kalla handen och portföljen backade under veckan.

IPO-kommentarer

Kina-investeraren Nordic Asia och instrumentbolaget BPC började handlas på torsdagen. Deras starter går i röd färg. Bättre går det för Case Group.

Råduppföljning

Det var helt rätt att köpa fastighetsbolaget Cibus. Även köprådet i kontraktstillverkaren inom läkemedel, Recipharm blev bra. Bolaget köptes ut från börsen av ledningen och EQT.

Affärsvärldens IPO-kalender

Julen närmar sig med stormsteg. Affärsvärldens IPO-kalender håller koll på alla viktiga händelser under december.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.