Alla Affärsvärldens analyser vecka 52

Analyser av: Elekta, Garo, Stillfront, Allgon, We are Spindye, ITAB samt Insiderkollen, Utdelningsportföljen och Råduppföljning.

Elekta

Strålterapibolaget har parerat viruskrisen helt okej. Bättre än konkurrenten Varian som förvärvats av Siemens Healthineers. Kan Elektas nya VD Gustaf Salford accelerera tillväxten?

Garo

Senaste åren har mycket i Garo handlat om laddstolpar för elbilar som växt till att nu utgöra en fjärdedel av koncernens omsättning. Räcker fortsatt tillväxt för att motivera prislappen på aktien?

Stillfront

Förvärv har varit ett av 2020 års heliga budord för framgång på börsen. Stillfront är ett av bolagen som spelat det spelet framgångsrikt.

Allgon

Det blev budstrid om Allgon när Bure idag blandade sig i leken. Investmentbolaget bjuder 13,50 kr per aktie vilket är 25,5% mer än Latour. På börsen spekuleras det i att det kommer mera.

We are Spindye 

Idag var dags för We are Spindye att bekänna färg i sin premiär på NGM-börsen. Aktien stiger men kanske lite mindre än väntat mot bakgrund av den stora överteckningen.

ITAB

Butikinredningsbolaget Itab kämpar i motvind. Nu ska bolaget ta in 750 Mkr i en nyemission och får samtidigt in en ny huvudägare på köpet. Finns det hopp för bolaget?

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Erik Selin fortsätter köpa aktier i Collector. Även insynsköpen i Bilia haglar in från familjen Qviberg. Andra stora affärer har bland annat skett i Amasten, Garo, Pricer och Indutrade.

Utdelningsportföljen 2021

Kring jul har Afv tagit för vana att lansera en utdelningsportfölj. I år blir det mindre förändringar än vanligt men drygt hälften av innehaven är nya. förhoppningsvis blir 2021 års portfölj bättre än sin sorgliga föregångare.

Utdelningsportföljen 2020

Coronaåret 2020 blev ett utdelningsfattigt år. Det var med nöd och näppe som vår utdelningsportfölj ens orkade leverera positiv avkastning.

Råduppföljning

En bra omgång. Köprådet i finska e-handelsföretaget Verkkokauppa blev lyckosamt. Bolaget har gynnats av den ökade näthandeln i spåren av covid-19 och aktien har mer än dubblerats. Även köprådet i utvecklingsbolaget Gasporox steg över 100%, där avknoppningen av GPX Medical var en viktig värdedrivare.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: