Alla Börsplus analyser vecka 40

Analyser av: Nibe, RNB, Bulten, Moberg Pharma, Biotage, Zignsec, H&M, Spago Nanomedical, FM Mattsson, Investmentbolagen samt rådändring och Börsplus portfölj.

Nibe 

Småländska Nibe är ett riktigt kvalitetsbolag med imponerande stabila rörelsemarginaler. Aktien förtjänar därmed en hög värdering. Men hur ska man se på konjunkturkänsligheten och potentialen i aktien framöver?

RNB

Det ser ut som styrelsen vill köpa sig tid att få upp värdet på de dotterbolag som ska säljas. Men frågan är om tiden är en vän eller fiende för ägarna i RNB.

Bulten 

Fordonsmarknaden utvecklas ännu sämre än väntat och underleverantören Bulten tvingas vinstvarna, igen. Samtidigt handlas aktien kring femårslägsta – för den långsiktige värdejägaren kan det vara köpläge.

Moberg Pharma 

I våras avyttrade Moberg Pharma deras kommersiella produktportfölj. Numera är fokus på bolagets två utvecklingsprojekt med MOB-015 i spetsen. I går kväll skrev Moberg ett avtal för den Japanska marknaden och snart presenteras dessutom de viktiga resultaten för bolagets fas 3 studier.

Biotage 

Medicinteknikbolaget Biotage har egenskaper som aktiemarknaden gillar med hög andel återkommande intäkter och fin skalbarhet. Kan bolagets nya VD som snart tillträder accelerera förvärvstempot så finns intressant potential.

Zignsec

Tech-start-up som agerar underleverantör av ID-verifierings-tjänster till internetbolag och andra aktörer med verksamhet online. En lovande marknad men bolaget är ännu ingen verifierad vinnare. Sista teckningsdag: 191007

H&M 

Klädkedjan levererar siffror som var bättre än väntat på de flesta mått mätt. Den rimliga tolkningen av dagens rapport tycker vi är att rörelsemarginalen för nu tycks ha bottnat kring 7 procent. Men ger det fog att räkna med något större resultatlyft?

Spago Nanomedical 

Spago Nanomedical har efter många års förberedelser nyligen inlett kliniska studier för SpagoPix-projektet. Om studierna visar säkerhet och bra effektdata är målsättningen att få till en affär med en större aktör. Det finns betydande uppsida i aktien till priset av hög risk.

FM Mattsson

Den anrika tillverkaren av vattenkranar har fått upp lönsamheten ett hack och klippt till med ett förvärv i Holland. Kan det råda bot på den låga värderingen?

Investmentbolagen

Den som vill ha hygglig avkastning till låg risk går sällan fel med investmentbolag och vår genomgång visar att de som grupp fortsätter slå börsen. Oavsett om du ser dig som värdeinvesterare, kvalitetsfantast, teknikfreak eller kanske permabjörn så vet vi vilket investmentbolag som passar dig.

Rådändring: EQT och Balco

Analyser är delvis färskvara. När det hänt mycket med börskursen och/eller i verksamheten så kan det ofta vara läge att se över ursprungsrådet. Här är två bolag där vi byter fot.

Börsplus portfölj september

September blev en bra börsmånad både för index och Börsplus portfölj. Bankerna fick en liten revansch vilket vi tackar extra för.

 

Du tjänar mer på analys från Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på www.borsplus.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till www.affarsvarlden.se. I sällsynta fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här