Alla Börsplus analyser vecka 41

Analyser av: Skistar, MedicPen, Consilium, Transcendent, Amasten, Probi, Sinch, Organoclick, AQ Group, Zenicor samt Buy and Hold-portföljen och Börsplus podcast.
Alla Börsplus analyser vecka 41 - Krönika.41

Skistar 

I förra veckan föll Skistar cirka 10 procent efter att ha presenterat räkenskaperna för det sista kvartalet i det brutna räkenskapsåret. Kan den nya flygplatsen som invigs inom kort bli det lyft som många hoppas på?

MedicPen

MedicPen tror sig stå inför ett marknadsgenombrott i Danmark och fyller krigskassan med en företrädesemission. Frågan är om det är illusion eller verklighet som ligger bakom hoppet.

Consilium

Förutsättningarna finns – Consilium är global världsledare inom brand- och gasdetektion på fartyg. Däremot osar det bränt kring bolagsstyrningen med knepig koncernstruktur och hög skuldsättning. Vissa saker håller nu på att ändras – räcker det för att tro på aktien?

Transcendent

Ett snabbväxande och lönsamt konsultföretag inom företagsstyrning och regelefterlevnad som söker notering på First North. Marknaden är god och ambitionerna skyhöga. Är det nog för att teckna aktien? Sista teckningsdag: 191015

Amasten stamaktie och pref 

Samhällsbyggnadsbolaget köper 20 procent av fastighetsbolaget Amasten. Option att köpa ytterligare 10 procent finns vilket i så fall skulle trigga budpliktsbud på 8,25 kronor per aktie. Vi ger vår syn på hur man ska se på Amastens stam- respektive preferensaktie.

Probi 

Tillväxten för probiotikabolaget är svagare än väntat och bolaget tvingas sänka tillväxtprognoserna för 2019. Att tappet sker på den viktiga amerikanska marknaden är extra oroande.

Sinch

IT-koncernen växer bra och sätter nu sin balansräkning i fullt arbete genom det andra förvärvet på kort tid. Borde det rendera i en större uppvärdering än aktien hittills fått?

Organoclick

Miljöteknikbolaget Organoclick har uppvisat stark tillväxt de senaste åren. Kan satsningen på biokompositer bli den succé som många hoppas på så är de inte svårt att se uppsida i aktien.

AQ Group

Industrigruppen har fått en bra start på året och verkar nu återhämta sig från senaste årens stora svacka. Aktiens värdering kring 10 gånger vinsten är låg för ett bolag som nog dessutom är lite underskattat som förvärvsmaskin.

Zenicor

Zenicor tar marknadsandelar med sitt EKG-system men inte i den takt som marknaden hoppats på. Vi tycker att aktien är köpvärd men ett tydligt kapitalbehov gör frågan om timing lurig.

Nytt avsnitt av Börsplus Podcast

Vi diskuterar bland annat innehaven i Börsplus portfölj.

Buy and Hold-portföljen

Portföljen fylls på med två aktier där våra analyser pekade på riktigt stor kurspotential.

 

Du tjänar mer på analys från Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på www.borsplus.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till www.affarsvarlden.se. I sällsynta fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets