Alla Börsplus analyser vecka 44

Analyser av: NCC, Oncology Venture, MTG, Bygghemma, Note, Data Respons, Lammhults, Boule Diagnostics, Cloetta, Handicare samt Börsplus portfölj, Uppföljning, Inbjudan Temadag och Börsplus rekryterar.

NCC 

Än så länge tycks utvecklingen inte gå i rätt riktning för byggbolagets halvnya VD Tomas Carlsson. Den som hoppas på aktien behöver nog tro att NCC:s försiktiga redovisning kan mynna ut i betydligt högre vinster framöver.

Oncology Venture

Oncology Venture utvecklar en teknologi som lovar ge ratade cancerläkemedel en andra chans på marknaden. Frågan är om den havererade aktien är värd en andra chans när styrelsen överraskar med nyemission, ledningsbyte och ny strategi.

MTG

Bolaget överväger en försäljning av sina spelverksamheter vilket skulle renodla MTG till E-sport. Blir planerna verklighet är aktien spelbar.

Bygghemma

E-handlaren inom byggvaror och heminredning har bevisat sig på ett antal viktiga punkter under året. Det gör aktien värd att hålla ögonen på.

Note

Kontraktstillverkaren Note har ett bra år bakom sig med stark tillväxt och förbättrade marginaler. Trots att aktien gått fint ser värderingen inte särskilt utmanande ut.

Data Respons

Den norska IT-konsulten har genom en handfull bra förvärv gjort en imponerande turn-around under senare år och utsikterna är goda. Men är aktien värd en premie?

Lammhults

Möbelföretaget Lammhults har ett bra år bakom sig med stigande marginaler. Tror man trenden fortsätter är potentialen lockande. Men en vikande konjunktur oroar.

Boule Diagnostics 

Diagnostikbolaget levererar ett rekordkvartal med fin tillväxt och starka marginaler. Hur ska man se på aktien framåt?

Cloetta

Godisbolaget gör mycket rätt men verkar ha svårt att omsätta växande försäljning i högre vinster. Aktien har gått bra och hoppet om bättre lönsamhet lever fortfarande – men vi väljer här att sälja Cloetta ur Börsplus portfölj.

Handicare

Styrelsens beordrar en strategisk översyn som kan avslöja dolda värden. Men förutsättningarna kunde vara bättre.

Börsplus portfölj

Oktober betyder rapporter och för portföljens del var det ömsom vin ömsom vatten.

Uppföljning: 5 av 9 rätt

En blandad omgång. Köpråden i både NCC och Nordic Waterproofing gick helt okej. Däremot var det fel att köpa Ambea och Fitbit. Några av de övriga aktierna som analyserades var KappAhl, Getinge, Mag Interactive och Boule Diagnostics.

Inbjudan Börsplus Temadag Lönsamma Småbolag

Den 28 november med start kl 13:00 är du som läsare av analystjänsten Börsplus inbjuden att i Stockholm träffa sex lönsamma småbolag. Dessa är Rottneros, Nordic Waterproofing, ByggPartner, C.A.G, DistIT och Slitevind. Börsplus Peter Benson är moderator och evenemanget avslutas med mingel.

Är du vår nästa aktiestjärna?

Börsplus behöver hjälp i 5-12 månader för att hantera en föräldraledighet samt få extra kraft att sätta tänderna i ett spännande specialprojekt. Därför söker vi en junior analytiker och aktieskribent.

Du tjänar mer på analys från Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på www.borsplus.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till www.affarsvarlden.se. I sällsynta fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här