Alla Börsplus analyser vecka 47

Analyser av: Elekta, Wise Group, Adcitymedia, MOBA Network, Adapteo, Rottneros, K-Fastigheter, Raketech, Formpipe, MicroPos Medical samt Börsplus Podcast och Inbjudan Temadag.

Elekta 

Försenade installationer gör att strålterapibolaget tvingas sänka prognoserna för innevarande räkenskapsår.

Wise Group

KOMMENTAR: Kvartalsresultatet var så illa att vi frågar oss om det är dags att ge upp caset.

Adcitymedia

KOMMENTAR: Budet är logiskt och ger okej betalt för potentialen i bolaget. En sista liten lös tråd finns kvar.

MOBA Network

Ett nytt bolag på väg till börsen som driver ett antal väletablerade webbsidor för datorspelsintresserade. Har växt kraftigt senaste året – men så behöver det också fortsätta om den tilltagna prislappen ska motiveras.

Adapteo

Utan den tillväxt på 5-10 procent som bolaget skulle ha ser inte aktien så aptitlig ut längre.

Rottneros

Lägre massapriser oroar samtidigt som nuvarande värdering tar höjd för sämre tider.

K-Fastigheter

Ett nytt fastighetsbolag är på väg till börsen. K-Fastigheter bygger hyresbostäder för egen förvaltning och i ägarlistan finns fastighetskungen Erik Selin. Sista dag att teckna aktier är nu på onsdag 27 november.

Raketech

Aktien ser väldigt billig ut med p/e-tal på 5-6 räknat på inte alls aggressiva prognoser. Men vem vet var vinstutvecklingen tar vägen i den här branschen?

Formpipe

2019 ser ut att bli ett mellanår för Formpipe. Kan de återkommande intäkterna lyfta resultatet 2020 så ser potentialen bra ut. Är aktien värd risken?

MicroPos Medical

MicroPos har drabbats av förseningar i CE-certifieringen av HypoCath som är den sista pusselbiten i bolagets strålterapisystem. Det har tärt på kassan och nu sker en företrädesemission. Bäddar det för ett efterlängtat kommersiellt genombrott?

Nytt avsnitt av Börsplus Podcast

I detta avsnitt går Peter Benson, Daniel Zetterberg och Björn Rydell tveksamma kassaflöden och redovisningsmässiga förfaranden som går att ifrågasätta.

Inbjudan Börsplus Temadag Lönsamma Småbolag

Den 28 november med start kl 13:00 är du som läsare av analystjänsten Börsplus inbjuden att i Stockholm träffa sju lönsamma småbolag. Dessa är Rottneros, Nordic Waterproofing, ByggPartner, C.A.G, DistIT, Slitevind och Infracom. Börsplus Peter Benson är moderator och evenemanget avslutas med mingel.

Du tjänar mer på analys från Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på www.borsplus.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till www.affarsvarlden.se. I sällsynta fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här