Alla Börsplus analyser vecka 5

Analyser av: Hudya, Byggmax, Kabe Group, Micro Systemation, Concordia, Autoliv, Sandvik, Enlabs, Qlife samt Buy&Hold-portföljen.
Alla Börsplus analyser vecka 5 - Vecka5.krönika

Hudya

Det norska bolaget har utvecklat en plattform som ska spara pengar åt privatpersoner. Själva går de med oroande stora förluster och vill ta in 70 Mkr vid en notering på First North i Sverige.

Byggmax 

Även om 2019 blev ett fall framåt rent vinstmässigt så imponerar inte byggkedjan särskilt mycket. Men det är lockande att leka med tanken på hur det ser ut om den organiska tillväxten gör comeback.

Kabe

Förändrade skatteregler i form av Bonus-Malus har satt press på Kabe senaste året. Förra veckan tvingades bolaget att vinstvarna. Snart presenteras Regeringens nya utredning om skattelättnad på husbilar som kan få fart på aktien igen.

Micro Systemation

Kriminalteknologibolaget har genomfört satsningar på tillväxt de senaste åren. Problemet är att de inte gett någon effekt. Utdelningen kapas rejält och aktien straffas rättvist.

Concordia

Investerarintresset är nära noll för Concordia, Stockholmsbörsens större kvarvarande rederi. Börsplus ser nu ett intressant spekulationsläge, men är aktien värd risken?

Autoliv 

Hoppet om ett lönsamhetslyft har kommit på skam på grund av fallande bilproduktion hos kunderna och stora lanseringskostnader internt hos Autoliv. Men det är för tidigt att ge upp.

Sandvik

Sandvik har varit en av de bästa verkstadsaktierna att äga på senare år när lönsamheten gått från svag till superb. Att ta aktien till ännu högre höjder blir ett tufft jobb för nya VD Stefan Widing.

Enlabs

Det negativa sentimentet i spelsektorn fortsätter och den baltiska speloperatören föll kraftigt efter att ha lämnat bokslutet i går. Tillväxten är dock stark och aktien billig.

Qlife

Börsaktuella Qlife säljer ett analysinstrument inriktat för patienter som behöver följa sin sjukdom med hög frekvens. Det ska gå att använda av patienten själv i hemmet. Grundarna har nosat på stor framgång förr och även om de inte nådde ända fram känns Qlife lovade. Sista teckningsdag 200207

Buy&Hold-portföljen: Påfyllning i gamla favoriter

För första gången i år fyller vi på med fem nya aktier som fått köpråd av Börsplus på sistone.

 

Du tjänar mer på analys från Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på www.borsplus.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till www.affarsvarlden.se. I sällsynta fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.