Alla Börsplus analyser vecka 51

Analyser av: Electrolux, Verkkokauppa, Hemfosa Pref, Easyfill, MQ, Qliro, Björn Borg, Gasporox, Kollect on Demand, Bilia, Opus, ODI Pharma samt Utdelningsportföljen.

Electrolux 

Vitvarutillverkarens Q3-rapport bjöd på nya insikter om proffsverksamheten som snart ska avyttras, aktien rasade 11 procent efter en vinstvarning som tyder på fortsatta utmaningar på andra sidan Atlanten.

Verkkokauppa

Den finska e-handlaren säljer hemelektronik och andra prylar med löfte om att vara billigast på marknaden. Inte heller aktien är dyr. Det senare kan förhoppningsvis ändras.

Hemfosa Pref

SBB:s Ilija Batljan håller i och med budet på Hemfosa på att nedkämpa sin tredje preferensaktie – i en kamp som rört upp en hel del arga röster bland preferensaktieägare.

Easyfill

Easyfills hyllösningar verkar skapa stor nytta för kunderna men den internationella försäljningssuccén har hittills uteblivit.

MQ 

MQ skrotar sitt gamla varumärke och gör om samtliga försäljningsställen till konceptbutiker som ska förena klädförsäljning och hållbarhet med co-working och prylförsäljning.

Qliro

E-handelsbolaget Nelly som ingår i Qliro Group vinstvarnar.  Tappet sker samtidigt som ledningen arbetar med att separera bolagen för att försöka lyfta fram värden. Det är illavarslande och aktien rasade på beskedet.

Björn Borg

Sportmode känns som en av de nischer inom konfektion som det fortfarande är lite krut i vilket ger hopp för Björn Borg. Men vinsttrenden måste vända tydligt upp nästa år för att aktien ska bli bra.

Gasporox

Christer Fåhraeus blev näst störste ägare i Gasporox nyligen genom en riktad nyemission. Det uppskattades av marknaden som handlade upp aktien. En uppgång är rimlig också i kraft av de framsteg bolaget gjort på egen hand.

Kollect on Demand

Att teckna aktier i utländska bolag som noteras i Sverige och inte har någon vidare koppling till landet har inte varit någon succé. Irländska Kollect on Demand är inget undantag.

Bilia

Bilkedjan Bilia har ett bra år bakom sig. Serviceaffärer rullar på men utsikterna för bilförsäljningen är mer ovissa.

Opus Group

Aktieägarna i Opus får två tidiga julklappar. Ett mjukt och ett hårt paket. De nuvarande budgivarna höjer budpremien med 10 procent. Samtidigt vinstvarnar Opus.

ODI Pharma

En av fjolårets bästa IPO:er var danska cannabisbolaget Stenocare. Nu siktar ett nytt bolag i samma bransch på Spotlightnotering. Fokus är på Polen. Det är lång väg kvar till framgång. Sista teckningsdag: 191230

Utdelningsportföljen 2019 

När index rusat har Utdelningsportföljen svårt att hänga med men avkastningen är ändå godkänd.

Utdelningsportföljen 2020 

Efter ett år då börsen rusat 30 procent har det blivit ganska utfiskat bland aktier som kvalar in till utdelningsportföljen. Men nog finns bra möjligheter kvar för utdelningsportföljen.

 

Du tjänar mer på analys från Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på www.borsplus.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till www.affarsvarlden.se. I sällsynta fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.