Alligator Bioscience rusar på positiva data

Bioteknikbolaget Alligator Bioscience kommer att presentera positiva prekliniska data för läkemedelskandidaten ATOR-1017 vid den vetenskapliga konferensen 4th Annual Immuno-oncology Summit Europe, som hålls i London den 18-22 mars. Det framgår av ett pressmeddelande. Aktien lyfter på beskedet.

ATOR-1017 är en monoklonal antikropp som utvecklas för behandling av spridd cancer. Den aktiverar den co-stimulerande receptorn 4-1BB och den immunaktiverande funktionen är beroende av korsbindning till så kallade Fc-gamma-receptorer på immunceller.

De nya data visar att ATOR-1017 ger kraftfulla anti-tumöreffekter i en experimentell modell för tjocktarmscancer, MC38. Dessutom visas att ATOR-1017 har en dosberoende hämmande effekt på tumörtillväxt och ökar överlevnad. Tidigare prekliniska data har visat att ATOR-1017 aktiverar både NK, Natural Killer-celler och T-celler, vilka båda medverkar till effektiv immunmedierad avdödning av tumörceller.

”ATOR-1017 är med sina tumörriktade egenskaper utformad för en överlägsen säkerhet/effekt-profil och de nya resultaten stärker ytterligare dess ”best-in-class”-profil. ATOR-1017 har potential att kunna minska biverkningar och ge ett kraftullt och varaktigt immunsvar. Detta ger oss ett starkt prekliniskt underlag för att gå in i nästa fas av utvecklingen. Vi förväntar oss kunna starta studier i cancerpatienter senare i år”, säger Christina Furebring, chef för Preclinical Development på Alligator Bioscience.

Aktien är i skrivande stund upp över 9 procent på beskedet.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.