Analytiker: Då kan Apple-aktien nå 400 dollar

Apple-aktien har potential att avsluta året med en kurs på 400 dollar då alla goda nyheter inte är inprisade i aktien, enligt Wedbush analytiker Daniel Yves. Det skriver The Fly.

I sin analys uppger Ives att bolaget bara befinner sig i den första delen av en ”massiv uppgraderingsmöjlighet” där en supercykel med 5G väntas driva på efterfrågan för Iphones. Enligt Ives är Apple fortsatt det bästa 5G-valet in i nästa år.

Kombinationen av 5G-möjligheterna ihop med Apples växande intäkter från tjänster leder till ett ”bullcase” som motiverar en riktkurs på 400 dollar mot årsslutet, menar Ives.

Han skriver också att Apple har potential att vara värt två biljoner dollar vid slutet av 2021, givet 5G-momentum och medvindar inom tjänster.

Ives upprepar rekommendationen outperform för Apple med riktkursen 350 dollar på aktien. Aktien stängde på 316,96 dollar på måndagen.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.