Analytiker: Evolution är under attack – rapporten är manipulerad

Evolution har rasat - men det är bättre risk/reward i aktien nu än för en månad sedan, säger analytikern Marlon Värnik till EFN Marknad.
Evolution
Evolution är under attack, säger Paretos anlaytiker.

Anklagelserna om att Evolution har kunder i länder som omfattas av amerikanska sanktioner har varit en stor snackis den senaste tiden. Det har även påverkat Evolutions aktie kraftigt negativt.

Anklagelserna tas också upp när Paretos analytiker Marlon Värnik gästar EFN Marknad på fredagen. Han uttrycker det som att ”det varit ett par intensiva veckor för Evolution”, som började med att en ”anonym konkurrent anklagade bolaget för ett operera i illegala länder”.

Marlon Värnik.
Paretos analytiker Marlon Värnik gillar Evolutions aktie.

Värnik har själv läst rapporten på långt över 100 sidor där Evolution anklagas för att möjliggöra spel i länder som omfattas av amerikanska sanktioner. Han pratar om att anklagelserna görs ”för att skada Evolution” och att bolaget ”är under attack”.

Han menar att vissa delar av rapporten är manipulerad men medger att det finns viss substans iden också.

Nu är frågan om Evolution gör allt de kan för att stoppa att det går att spela på bolagets produkter på vissa marknader.

”Jag brukar ta exemplet med om du är på nattklubb eller restaurang eller vad som helst och dricker öl från Heineken eller Carlsberg. Är det Heinekens eller Carlsbergs fel om du blir för berusad – eller är det nattklubbens?”, säger han till EFN.

Förvaltare: Kampanj mot Evolution

Evolutions aktie är ner drygt 30% på en månad men det är bättre risk/reward i aktien nu än innan nedgången, anser analytikern.

Tin Fonders förvaltare Carl Armfelt har tidigare sagt till Affärsvärlden:

”Det stämmer inte att Evolution har kunder i länder som omfattas av amerikanska sanktioner – det är en kampanj för att smutskasta bolaget”.

Här hittar du hela intervjun med Armfelt.

Är aktien spelbar?

För en dryg vecka sedan analyserade Affärsvärlden aktien.

”Livekasinoleverantören Evolution har rasat cirka 35% senaste månaden. Till stor del beroende på en blankarrapport. Är aktien spelbar?”, frågar sig Afv:s analytiker i den här analysen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.