Analytiker: Samsung kan stiga över 40 procent

Samsung kan komma att stiga över 40 procent till rekordnivåer på en återhämtad efterfrågan i närtid inom smartphones ihop med chipverksamheten, enligt en analytiker vid Daiwa Capital Markets. Det rapporterar CNBC.
Analytiker: Samsung kan stiga över 40 procent - samsung-900
Foto: Ahn Young-joon/TT
Daiwa har höjt sin riktkurs på 12 månader till 85 000 won, motsvarande 71,52 dollar, vilket markerar en mindre höjning. Riktkursen motsvarar en uppsida om cirka 45 procent.

I det tredje kvartalet väntar man sig en kraftig vinsttillväxt, lett av tv- och mobildelen. Samsung kan komma att sälja 79 miljoner smartphones, vilket motsvarar en tillväxt om 46 procent på kvartalsbasis.

Vidare ser man flera katalysatorer för Samsung nästa år i form av möjligheter från 5G, minne och gjuteri.

Samtidigt säger analytiker till Yonhap News att Samsung på lång sikt sannolikt kommer gynnas av USA-sanktionerna mot Huawei. Huawei är visserligen en av Samsungs fem största kunder vilket gör att restriktionerna på kort sikt påverkar, men på längre sikt väntas det sydkoreanska bolagets mobilverksamhet gynnas.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco