Analytiker tror inte på en fusion mellan Nokia och Ericsson

Analytiker bedömer att det är osannolikt med en fusion mellan telekombolagen Nokia och Ericsson efter att Bloomberg News rapporterat att Nokia bland annat tittar på samgående.

Citis analytiker Amit Harchandani tror att en sådan utväg är ”högst osannolik” med tanke på hur långt företagen kommit inom 5G-utvecklingen på egen hand. Att nu kombinera varandras produkter i denna stadie av cykeln saknar helt enkelt logik, enligt honom.

Harchandani pekar vidare på kulturskillnader som ett problem liksom marknadskoncentration, så som för RAN, där tillsynsmyndigheter kan välja att blanda sig i.

Pierre Ferragu på New Street tror inte heller på en affär.

Enligt Ferragu skulle en fusion som involverar Ericsson vara bättre med Cisco men även detta är osannolikt på grund av det stora motståndet inom Ciscos ledning och styrelse.

Harchandani tror å andra sidan att Nokia kan bli ett potentiellt uppköpsobjekt fast då för amerikanska techföretag.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här