Analytikerna ser uppsida i Samsung

Analytikerna är positiva till Samsung, som kan stiga med så mycket som 50 procent. Två positiva nyheter utannonserades för bolaget under gårdagen. Det rapporterar CNBC.
Analytikerna ser uppsida i Samsung - samsung-900
Foto: Ahn Young-joon/TT
Den aggregerade riktkursen från analytikerkåren ligger nu på 70 376 sydkoreanska won, vilket motsvarar en uppsida om 29 procent från dagens kurs.

Samsung utannonserade en ny fällbar telefon under gårdagen medan Nvidia avtäckte nya grafikkort som innehåller chip från Samsung. En analytiker bedömer att affären med Nvidia är värd en miljard dollar i intäkter för Samsung.

Galaxy Z Fold 2 är bolagets tredje fällbara telefon och lanseras 18 september för drygt 2 000 dollar på den amerikanska marknaden.

Även om fällbara telefoner är en nischprodukt för tillfället väntas de öka kraftigt i volym under de kommande åren och bli mainstream från och med 2022, enligt en analytiker.

Därutöver bedömer analytikerkåren att Samsung kommer gynnas av konkurrenten Huaweis problem, som förlorar marknadsandelar internationellt på smartphonesidan.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco