Arjo backar på negativa analyser från Danske Bank och Nordea

Medicinteknikbolaget Arjo har en tuff torsdag efter att Danske Bank och Nordea sänkt sina förväntingar på bolaget.
Arjo backar på negativa analyser från Danske Bank och Nordea - arjo_nursepatienthands_binary_6952996.jpg

Danske Bank har reviderat ned bolaget till behåll från köp på förväntningar om att 2022 blir ett tufft år för Arjo. Bedömningen är att bolagets vinstillväxt komma att hållas tillbaka av inflationen.

Enligt banken väntas inflationen ha en störst påverkan på Arjo under första halvåret 2022, och det är först i tredje kvartalet 2022 som bolaget väntas återgå till en vinsttillväxt, rapporterar Bloomberg News.

Danske Bank drar även ned på riktkursen till 85 kronor i analysen, från tidigare 105 kronor.

Nordea upprepar visserligen sin köprekommendation men sänker riktkursen till 110 kronor (125).
Storbanken förväntar sig ett svagt operativt resultat från Arjo under första halvåret 2022.

Förväntninganra på första kvartalet är en organisk tillväxt på 0%, det till följd av tuffa jämförelsetal inom området Critical Care Rental, men också på grund av inställda leveranser till Ryssland och uppskjutna leveranser på grund av problem med inköp av komponenter. Nordea förväntar sig att Arjo redovisar ett 19% lägre justerat rörelseresultat för perioden, jämfört med fjolåret.

Arjo, som föll som mest med 9,1% under torsdagsmorgonen på analyserna, har repat sig något och handlas ned 3,8% under eftermiddagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.