Astra Zeneca en av Berenbergs favoriter inom läkemedelssektorn

Astra Zeneca är en av tyska Berenbergs top picks inom den europeiska och amerikanska läkemedelssektorn, rapporterar Bloomberg News.
Enhertu
Foto: Astra Zeneca
Det som lockar i Astra Zeneca är bland annat en överlägsen avkastning från forskningen och i närtid många pipeline-katalysatorer som kan låsa upp ytterligare värden, skriver banken.

Andra bolag som är favoriter inom sektorn är Glaxosmithkline och Bristol-Myers Squibb medan behåll sätts på bland annat Sanofi, Pfizer och Novo Nordisk.

Överlag bedömer Berenberg att branschen nästa år väntas öka omsättningen med sju procent och resultatet med 12%, exklusive positiv påverkan från covid-19-vacciner och behandling. Företagsförvärven förväntas fortsätta liksom inlicensieringen av produkter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets