Australiens centralbank kan sänka räntan

"Skulle ge australiensarna fler jobb och bidra till att nå säkrare framsteg mot inflationsmålet."

Australiens centralbank, RBA, är redo att sänka igen “vid behov” för att stötta sysselsättning, löneökningar och inflation.

Det framgår av protokollet från julimötet vid vilket direktionen beslutade att sänka räntan med 25 punkter, efter att ha gjort samma sak i juni.

“Lägre räntor skulle ge australiensarna fler jobb och bidra till att nå säkrare framsteg mot inflationsmålet”, hette det i protokollet.

Direktionen skrev vidare att den ska fortsätta följa utvecklingen på arbetsmarknaden noga och justera penningpolitiken vid behov för att stötta en uthållig tillväxt i ekonomin och uppnåendet av inflationsmålet över tid.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här