Även Fidelity skrotar courtaget

Fondjätten Fidelity är den senaste i raden av stora firmor som avskaffar courtaget för elektronisk handel med aktier, börshandlade fonder och optioner listade på nordamerikanska börser, rapporterar bland andra Wall Street Journal.

Fidelity tog tidigare 4:95 dollar per affär i courtage. Bolaget har 21,8 miljoner kundkonton.

Först ut med nollcourtage för en vecka sedan var Charles Schwab, som snart följdes av TD Ameritrade och E-trade.

Charles Schwab: Panik är inte en strategiCharles Schwab, grundare av nätmäklaren med samma namn, har sett klienter sälja i panik under flera börskrascher.  

Fidelity försökte initialt att tona ned betydelsen av den avgiftsfria handeln och hävdade att kvalitet när det gäller handel och penninghantering var viktigare för kunderna, men har nu alltså fått krypa till korset.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.