Balder köper norska ABP med fastigheter värda 9 miljarder norska kronor

Fastighetsbolaget Balder har tecknat avtal om att förvärva det norska industrifastighetsbolaget Asset Buyout Partners, ABP, som ägs av Hitecvision. Det framgår av ett pressmeddelande.
Balders VD och storägare Erik Selin.
Erik Selin. Foto: Tobias Ohls
ABP är ett norskt industrifastighetsbolag med fastighetstillgångar belägna i driftskritiska energi- och maritima kluster längs norska kusten.

ABP har 106 fastigheter med ett fastighetsvärde på 9,0 miljarder norska kronor efter avdrag för uppskjuten skatt. Hyresintäkterna uppgår till 600 miljoner norska kronor med ett driftnetto på 560 miljoner norska kronor. Den ekonomiska uthyrningsgraden är 98% och den genomsnittliga kontraktstiden 9 år. Fastigheterna är fördelade på Bergen 63%, Stavanger 26%, Kristiansand 5% och Hammerfest 4%. Förvärvet tillträds den 1 juli, villkorat av godkännande från norska konkurrensmyndigheten

”Vi ser detta förvärv som en fantastisk möjlighet för Balder att utöka sin närvaro i Norge, med fastigheter och platser perfekt positionerade för nuvarande och framtida industrier. ABP är ett spännande företag som vi är tacksamma för att kunna välkomna till Balderfamiljen”, säger Erik Selin, VD i Balder.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets