Banker ser köpläge i Cint

Fem banker inleder i dag bevakning av konsumentundersökningsbolaget Cint som noterades på Nasdaq Stockholm den 19 februari, fördelat på fyra köpråd och en behåll-rekommendation.
Cint
.
Carnegie inleder bevakning med köpråd och riktkurs 97 kronor. Carnegie pekar på att Cint har en ledande global plattform för konsumentinsikter och att bolaget kommer att kunna erbjuda tillväxt och förbättrade marginaler i många år framöver. Tillväxten förväntas bli hög de kommande tre åren.

Nordea inleder bevakning med köpråd och riktkurs 96 kronor. Nordea framhåller att Cint är en global branschledare och att digitala insikter är en växande industri. Banken förväntar sig att bolaget kan öka sitt justerade ebitda-resultat med 35% årligen de kommande fem åren.

Danske Bank och ABG Sundal Collier inleder bevakning med köpråd. Jefferies inleder bevakning med rekommendationen behåll och riktkurs 85 kronor.

Aktien handlas idag upp 5,8% till 87,20 kronor. Noteringskursen var 72 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets