Grönt ljus från regeringen för Beowulf Minings gruvplaner i Kallak

Näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson (S) höll på tisdagen pressträff med anledning av beslut om ansökan om bearbetningskoncession för Kallak K nr 1.
Grönt ljus från regeringen för Beowulf Minings gruvplaner i Kallak - Kallak
Tidigare protester mot gruvbolaget Beowulf. Foto: NTB /TT

Det är prospekteringsbolaget Beowulf Minings dotterbolag Jokkmokk Iron Mines som lämnat in ansökan om bearbetningskoncession.

”Regeringen har i dag beslutat att bevilja bearbetningskoncessionen”, säger Karl-Petter Thorwaldsson vid pressträffen.

Karl-Petter Thorwaldsson framhåller att regeringen har satt upp tolv stycken villkor som Beowulf måste uppfylla. Nästa steg för bolaget är att få miljötillstånd för gruvan. Det tillkommer även behov av vägar och andra typer av infrastruktur, som också kräver tillstånd.

Thorwaldsson bedömer att det i slutändan kommer att bli en gruva i Kallak.

”Jag är tacksam mot den nya närings- och innovationsministern för att han har förtroendet för företaget för att föra Kallakprojektet framåt. Tilldelningen av koncessionen är helt enkelt en efterlängtad milstolpe på utvecklingstidslinjen och vi ser nu fram emot miljötillstånd, kommenterar Kurt Budge”, VD i Beowulf Mining i ett pressmeddelande.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco